Slik lykkes du med dine e-postkampanjer

Av

E-postkampanjer er et av de mest effektive verktøyene i digital markedsføring. Det er en direkte måte å nå ut til eksisterende og potensielle kunder ved å sende målrettede meldinger rett til innboksen deres.

Med denne metoden kan du bygge relasjoner og engasjere publikum på en personlig og kostnadseffektiv måte.

Når du starter med e-postmarkedsføring, er det viktig å huske på at suksess krever mer enn bare å sende ut en masse e-poster. Det handler om å skape innhold som er relevant og engasjerende for mottakerne dine, og som oppmuntrer dem til å handle.

Dette kan være alt fra å kjøpe et produkt, melde seg på et arrangement, eller bare for å opprettholde interesse rundt merkevaren din.

For å gjøre dette effektivt, trenger du en god forståelse av din målgruppe og hva som motiverer dem. Ved å tilpasse innholdet og være relevant, kan e-postkampanjene dine gi betydelige resultater.

Tenk på e-post som en bro som forbinder virksomheten din med folk som er interessert i hva du har å tilby. Med riktig strategi og gjennomføring er det en kraft som kan utrette mye for både små og store bedrifter.

Grunnlaget for e-postkampanjer

A computer screen displaying a series of email campaigns being created and scheduled. Icons for different marketing tools and analytics are visible on the screen

Det er viktig å forstå at grunnmuren som støtter en effektiv e-postkampanje er å begynne med å få personer til å melde seg på din e-postliste.

Dine mottakere er som gjestene på en fest du inviterer, og uten dem, er det ingen fest. Bygg listen din organisk, slik at du vet at hver person er interessert i det du har å si, fordi de har meldt seg på din e-postliste ved et aller annet tidspunkt.

Deretter må du ha klart for deg hva du vil oppnå. Ønsker du å øke salget av et produkt eller fremme en tjeneste? Sørg for å definere dine mål tidlig, så du kan utarbeide en plan for å sende en serie e-poster til mottakerne, på en måte som fører frem interesse og forståelse hos leserne.

Sekvensen av e-poster er selve e-postkampanjen.

Velg så en e-postjeneste som lar deg opprette og organisere e-poster til å sendes ut i en rekkefølge basert på når noen melder seg på listen din.

 1. Velg en e-posttjeneste som lar deg designe, sende og analysere e-postkampanjer. Vår favoritt er ConvertKit – som er enkel å bruke og er både rimelig og inneholder alle verktøy du trenger for å drive effektiv e-postmarkedsføring.
 2. Utform e-poster som gjenspeiler ditt selskaps merkevare og er engasjerende.
 3. Personaliser dine e-poster; det gjør det ekstra spesielt for mottakeren å føle seg anerkjent.
 4. Gjør det lett for mottakere å handle ved å inkludere tydelige CTA-er (Call to Actions).

Det handler ikke bare om å sende en e-post; det handler om å skape en samtale med dine lesere og mottakere. Fortell en historie om produktet eller tjenesten din, hvordan det løser problemer, eller hvordan det forbedrer livet deres.

Ved å følge disse trinnene legger du et solid fundament for din e-postkampanje og setter deg selv opp for suksess.

Det er alltid rom for forbedring og læring, så test forskjellige tilnærminger og se hva som fungerer best for din målgruppe.

Bygging av e-postlister

Building email lists, creating email campaigns

Å bygge en e-postliste høres veldig sterilt ut. Hva det handler om er å få folk som er interesserte i det du tilbyr å melde seg på din e-postliste for å motta mer informasjon fra deg.

Det handler om å samle abonnenter som ser frem til å motta dine e-poster. Hvis du starter helt fra scratch er det viktigste å faktiskt bare begynne å få folk inn på listen, og sende dem relevante og engasjerende e-poster regelmessig.

Ved et senere tidspunkt kan du gå videre og segmentere og målrette ulike e-poster til ulike deler av din liste – basert på hva en person har engasjert seg mest med tidligere.

Segmentering og målretting

Segmentering sikrer at du når ut til de rette mottakerne med relevant innhold. Det handler ikke bare om å samle inn e-postadresser; det handler om å forstå behov og interesser for hver enkelt abonnent.

Når du gjør dette, kan du lage tilpassede kampanjer som treffer mitt i blinken for ulike grupper basert på faktorer som demografi, tidligere engasjement, hva de har kjøpt fra deg, etc.

Å lage ulike «segment» av dine mottakere gjør ikke bare at du øker åpnings-prosenten på dine e-poster, du blir også mer relevant for de ulike gruppene og bygger et sterkere forhold til dem.

Et eksempel: hvis du driver en nettbutikk som selger treningsutstyr, kan et segment være de som har kjøpt yogamatter, mens et annet er løpere.

Optimalisering av dine påmeldings-prosesser

Ditt første skritt mot å få nye abonnenter til din e-postliste er å lage et påmeldingsskjema. Men det er ikke bare et skjema for å samle inn e-postadresser som er viktig.

Ditt mål er å designe en prosess som er så enkel og innbydende som mulig. Det er her du forteller hva abonnenter kan forvente av å abonnere på din liste. Bruk tydelig, fremtidsrettet språk, og gi et tydelig innblikk i de fordelene abonnentene vil få.

 • Inkluder gjerne en sjekkboks for samtykke som bekrefter at de ønsker å motta dine e-poster, og bruk trigger-ord som «eksklusiv tilgang» eller «bli med i vår community», avhengig av hva du tilbyr og hvem du prøver å nå.

Ved å bygge din e-postliste med omtanke og respekt for de du ønsker å nå ut til, legger du grunnlaget for suksessfulle e-postkampanjer som vil hjelpe din virksomhet og engasjere dine kunder på en meningsfull måte.

Innholdet i dine e-postkampanjer

A cluttered desk with a computer, coffee cup, and scattered papers. A glowing screen displays an email marketing campaign

Når du bygger dine e-postkampanjer, er kvaliteten på innholdet helt sentralt. Det er dette som fanger mottakerens interesse og driver handling. Fra kreativt innhold til kraftfulle emnelinjer og personalisering, hvert element bidrar til suksessen til dine e-poster.

Utvikling av kreativt e-postinnhold

Å utvikle innbydende og engasjerende e-postinnhold er grunnsteinen i en vellykket e-postkampanje. Fokuser på tydelig og kort språk samt relevante bilder som komplementerer teksten.

Sørg for at innholdet speiler merkevarens identitet og verdiene den står for, og at det motiverer mottakerne til å foreta en handling, som for eksempel et kjøp.

Viktigheten av emnelinjer

En emnelinje er det første mottakeren ser, og dermed en kritisk faktor for å bestemme om en e-post åpnes eller ignoreres. Gode emnelinjer bør være korte, gjennomtenkte og beskrivende, og de bør vekke nysgjerrighet.

For eksempel, istedenfor «Vårt salg starter i dag», prøv «Din eksklusive tilgang til salget – åpne nå!».

Personalisering og CTA-er

Personalisering handler om mer enn bare å sette inn mottakerens navn i e-posten. Det involverer å tilpasse e-postinnehållet slik at det føles skreddersydd for den enkelte.

En sterk CTA (call-to-action) er avgjørende; den forteller mottakeren nøyaktig hva de skal gjøre og hva de vil vinne på å klikke seg videre.

For eksempel, en CTA som «Reserver din gratis konsultasjon i dag!» kan være mer effektiv enn et generelt «Klikk her».

Teknisk gjennomføring

A computer screen displaying an email marketing campaign being executed with graphs and charts showing engagement and conversion rates

For å oppnå suksess med dine e-postkampanjer, er nøkkelen å sette opp den tekniske aspekten på en effektiv måte. Dette inkluderer bruk av riktige verktøy for å sende ut e-poster automatisk og utnytte e-postmaler som engasjerer mottakerne.

E-postsending og automatisering

Når du optimaliserer e-postkampanjer, er det viktig å velge en plattform som tilbyr solid automatisering og integrasjon med HTML for full kontroll over designet.

Automatiserte e-poster, også kjent som autorespondere, sender predefinerte e-poster basert på bestemte utløsere. For eksempel, når noen abonnerer på din liste, kan en velkomst-mail sendes automatisk, uten at du trenger å gjøre noe.

Spamfiltre kan merke e-postene dine som søppelpost, så det er essensielt å følge beste praksis for å unngå dette, som å ikke bruke spam-aktige ord eller for mange utropstegn.

Bruk av e-postmaler

Kvaliteten på dine e-postmaler kan bety forskjellen mellom en e-post som blir lest og en som blir ignorert. I ConvertKit får du blant annet tilgang til flere moderne og enkle maler som du kan bruke, basert på hvilken type e-post det er du sender.

 • For å personliggjøre opplevelsen ytterligere, kan du bruke Liquid-variabler for å tilpasse innhold basert på data om mottakeren.
 • Husk at alle e-postmaler bør være responsivt designet, slik at de ser bra ut uavhengig av enheten de blir sett på.

Ved å ta disse tekniske aspektene i betraktning, vil du kunne kjøre mer effektive og engasjerende e-postkampanjer som resonnerer med mottakerne dine og gir bedre resultater.

Markedsføringsstrategier

En laptop som viser ulike e-postmarkedsføringsstrategier for e-postkampanjer.

Når du tenker på e-postkampanjer, er det viktig å huske på at vellykket digital markedsføring ofte er et resultat av effektive markedsføringsstrategier. Disse strategiene kan hjelpe deg med å styrke merkevaren og generere verdifulle leads til din virksomhet.

Krysskanalintegrasjon

For å bygge en solid forbindelse med dine kunder, er det viktig å integrere e-postkampanjer med andre kanaler. Dette omfatter strategisk bruk av sosiale medier og SEO-arbeid.

Ved å sikre at e-postene dine komplementerer innholdet på tvers av platformer, kan du forsterke ditt budskap og legge til rette for en sømløs kundereise.

For eksempel, hvis du kjører et kurs om digital markedsføring, bruk e-poster til å minne påmeldte om kurset og dele eksklusive ressurser, mens du oppdaterer om kursets fremgang på sosiale medier.

 • Strategi: Synkroniser innhold på tvers av plattformer.
 • Mål: Økt kundeengasjement og konsekvent kommunikasjon.

Rabatter og produktkampanjer

Å tilby rabatter og fremme produktkampanjer er en måte å stimulere salg og vekke interesse blant potensielle kunder. For å maksimere effekten, må disse tilbudene formidles klart og tiltalende i e-postene dine.

Tenk på å segmentere din e-postliste for å tilpasse rabatter og tilbud basert på kundens tidligere kjøpsatferd og interesser.

 • Eksempel på tilbud: «Som takk for at du abonnerer på vårt nyhetsbrev, får du 20% rabatt på ditt neste kjøp!»
 • Mål: Økt salg og styrket kundelojalitet.

Analyse og optimalisering

Når du kjører e-postkampanjer, er det viktig å analysere resultater og optimalisere fremtidige utsendelser. Dette kan gi bedre åpningsprosent og styrke relasjonen til mottakerne dine.

Analyze and optimize email campaigns. Data charts, computer screen, and brainstorming notes on a desk

A/B-testing og resultatanalyse

A/B-testning lar deg sammenligne to versjoner av en e-post for å se hvilken som gir best resultat. Tenk på dette som et eksperiment der du endrer én variabel om gangen, som emnelinjen eller innledningsteksten.

Slik A/B-tester du emnelinjer i ConvertKit

Etter å ha sendt ut de to variantene, kan du bruke rapporteringsfunksjonene i programvaren for å se hvilken e-post som ga høyest åpningsprosent eller klikkprosent.

Evaluering av din e-postkampanje

Effektiv e-postmarkedsføring handler om mer enn bare å sende ut brev. Det handler også om å evaluere forbedringspotensialet. E-posttjenesten du velger må ha innebygget statistikk og analyseverktøy som hjelper deg med å forstå hvordan mottakerne interagerer med e-postene dine.

Ved å bruke autosvar og tilpassede workflows kan du automatisere oppfølging basert på mottakerens atferd, noe som fører til mer relevante e-poster og økt engasjement.

Ved å se på disse analysene og målingene, kan du tilpasse innholdet ditt og timingen av dine neste e-postkampanjer for å sikre at de er så effektive som mulig.

Verktøy og tjenester

A desk with a computer, keyboard, and mouse. An email marketing software interface on the computer screen. A cup of coffee and a notepad with a pen

Med riktige verktøy sparer du både tid og de gir deg også større muligheter å nå frem til dine kunder og for å skape engasjerende innhold.

Enten det er snakk om å segmentere din e-postliste, automatisere utsending eller holde oversikt over suksessen til hver kampanje, vil disse løsningene utgjøre en stor forskjell.

Juridiske aspekter og e-postetikette

Når du setter i gang med e-postkampanjer, er det viktig å forstå de juridiske kravene og den etikette som må følges. Dette vil bidra til å bygge tillit med mottakerne og sikre at dine e-poster respekterer deres rettigheter.

A group of people discussing legal aspects and email etiquette for email campaigns in a professional setting

Personvern og samtykke

For å beskytte personvernet til mottakerne på din e-postliste, må du sikre at du har fått samtycke før du sender e-poster. I henhold til regelverk som GDPR i Europa, må samtykket være:

 • Frivillig: Mottakerne må aktivt velge å motta e-poster fra deg.
 • Spesifikk: Tydelig informasjon om hva mottakerne samtykker til.
 • Informert: Mottakerne må vite hvem som samler inn data og til hvilket formål.
 • Uttrykkelig: Et klart samtykke uten forvirrende elementer eller vilkår.

Unngåelse av spam og avvisninger

For å redusere avvisninger og unngå å bli merket som spam, må du følge beste praksis for e-postkampanjer:

 • Tydelig avmeldingslenke: Du må alltid inkludere en enkel metode for avmelding i e-postene dine.
 • Pålitelig frekvens: Ikke overvelde mottakerne med for mange e-poster.
 • Relevant innhold: Send bare materiale som er relevant for mottakerens interesser basert på tidligere engasjementer.

Ved å følge disse retningslinjene, kan du bygge en sunn og engasjerende relasjon med din e-postliste, samtidig som du holder deg innenfor rammene av loven.

Avslutning og neste steg

Når du nærmer deg slutten av din e-postkampanje, er det på tide å tenke på avslutningen og hva som kommer etterpå.

Avslutningen av hver e-post skal oppfordre mottakerne til å gjøre noe, enten det er å kjøpe et produkt, abonnere på en tjeneste eller rett og slett svare på e-posten.

Tips for å skape en effektiv e-postavslutning:

 1. Personlig tilnærming: Avslutt med en personlig hilsen eller en takk.
 2. Klar oppfordring til handling (CTA): Fortell mottakeren nøyaktig hva du ønsker at de skal gjøre for å komme videre til neste steg.
 3. Forventning: Gi et hint om hva som kommer i neste e-post for å bygge spenning og holde på interessen.

Etter at kampanjen din er ferdig, er det tid for oppfølging. Dette er din mulighet til å styrke forholdet til mottakerne og lære fra erfaring.

 • Gå gjennom responsprosenten og andre nøkkeltall.
 • Vurder hva som fungerte og hva som kan forbedres.
 • Planlegg basert på tilbakemeldingene du har mottatt.

Og til slutt – ikke glem å planlegge din neste kampanje. Ved kontinuerlig forbedring og læring fra tidligere kampanjer, vil du kunne skape enda mer målrettede og effektive e-poster.

Når du starter på denne reisen, sjekk ut eksempler på e-postautomasjon og få inspirasjon til din avslutning og dine neste skritt. Gjør klar din neste e-post med et spennende hook og se engasjementet vokse!