Få folk til å klikke med effektive CTA-knapper

Av

Klar for å forvandle besøkende på nettsiden din til ivrige kunder som trykker på kjøpknappene dine som om de var de siste kanelbollene på bakeriutsalget? Det starter med effektive CTA-knapper, altså «Call to Action»-knapper, som ikke bare blinker «klikk på meg» med neonfarger, men som faktisk får folk til å føle at de går glipp av århundrets mulighet hvis de ikke følger din oppfordring.

Tenk på CTA-knappen din som den mest pratsomme selgeren i butikken. Den må være fristende, overbevisende, og helst litt festlig. Det er tross alt fest i kassaapparatet hver gang noen trykker på den!

Men hvordan får du din CTA til å skinne som nordlyset en klar vinternatt?

Det handler om å finne de riktige ordene, fargene, og plasseringen som får akkurat din målgruppe til å danse mot kjøp-knappen med lommeboken i hånden.

Kunsten å skrive effektive CTA-knapper

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

Å meisle ut effektive CTA-knapper som faktisk får folk til å klikke er litt som å være en ordets tryllekunstner. Først og fremst, gjør det enkelt; tross alt, trenger du ikke å være et geni for å forstå en knapp som sier «Kjøp nå!», «Book nå», «Registrer deg». Ikke sant?

En god CTA skal være like lettforståelig som å finne veien til kjøleskapet i mørket når du er hjemme og sulten.

Du kan også få litt leken og gå for en «mykere» tilnærming. Tenk «Finn ut mer» i stedet for «Gjør dette nå!» Det høres hyggeligere ut, ikke sant?

Denne mykere type av CTA-knapper kan være effektive til tider. Det kommer an på din posisjonering og din tone ellers på siden, og hva slags målgruppe du prøver å nå.

Pass bare på at du ikke er så vag at brukerne dine ender opp med å skrape hodet i forvirring – du vil ikke virke som en som ikke kan sitt eget spill.

La oss ta en titt på din CTA-overbevisningsverktøykasse:

 • Verbet er VIP-en: Kort, kraftfull, og til poenget. «Kjøp«, «Registrer deg«, «Last ned
 • Lek med følelser: Folk elsker å føle seg spesielle. Prøv «Bli med i vår eksklusive klubb!«. Kjenner du den gode viben?

Her er en kjapp huskeliste for teksten din:

 1. Vær direkte: Hva vil du at leseren skal gjøre? Si det høyt.
 2. Skap følelser: Berør deres hjerte med en liten dash av drama.
 3. Test forskjellige CTA-er: Ikke vær redd for å eksperimentere. Mer moro!

En effektiv CTA-knapp bygges selvfølgelig opp av innholdet rundt knappen.

Men effektive CTA-knapper får dine potensielle kunder til å tenke «Herregud, ja!» og ikke «Hmm, vetkje, kanskje?»

Så sett på deg din mageplask-bestandige badebukse og dykk inn i den svarte kunsten av CTA-skriving – med et smil, selvsagt. Du må jo ha det gøy på veien til suksess.

Design som fanger oppmerksomheten

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

Åh, se der! Du ønsker at de som besøker nettsiden din skal stoppe opp og stirre, ikke sant? Vel, la oss snakke om hvordan vi kan gjøre CTA-knappene dine uimotståelige med et design som praktisk talt roper «Klikk på meg!»

Kontraster og knapphet

Kontraster? Ja, du vil ha CTA-knapper som står ut som en elefant i et akvarium. Bruk kontrastfarger som bryter med resten av nettsidens fargepalett for å sikre at knappen din er den første tingen brukerne legger merke til. Det er som å ha en neonrosa knapp på en dypblå bakgrunn – det er umulig å ignorere, selv om du prøver.

Når det gjelder knapphet, tenk som en minimalist. Du vet, mindre er mer og alt det der. En ren og klar CTA-knapp er som en blank tallerken på en buffet – den inviterer deg til å legge til handlingen på siden din uten for mye fuzz.

Typografi og fargevalg

La oss snakke om typografi. Velg en font som er som smilet til en valp: vanskelig å over se og lett å like. Du vil at dine besøkende skal kunne lese CTA-knappen din raskere enn de kan si «Skal vi ta en kaffe eller?».

Og husk på fargevalget. Det er som krydderet i enhver CTA-gryte. Du vil ikke drukne dine besøkende i koriander, så velg fargevalg som komplementerer dine kontraster og skaper en visuell harmoni. Tenk på det som å matche skoene til beltet – det skal se planlagt ut, og mest av alt, gi mening for sluttbrukeren som skal ta handlingen din.

Konverteringsstrategier og plassering

Velg blant de beste SEO-verktøyene til din WordPress-nettside.
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

Effektive CTA-knapper er som god saus på en burger – de kan forandre en helt grei opplevelse til en som får deg til å gramse etter mer. Plasseringen av disse knappene kan være forskjellen på en high-five og en high ROI (return of investment).

CTA-er på landingssider

Landingssiden din er festens høydepunkt, og CTA-knappen er invitasjonen som får folk til å komme. Husk at CTA-en her bør være så fristende at besøkende lider av FOMO til de klikker på den. Plasser den over folden for å gi ditt verdiforslag; det er her konverteringsmagien starter.

CTA-er på blogginnlegg

Blogginnlegg er som en god bokklubb; de samler folk. Men for at dine lesere skal ta et steg videre og faktisk kjøpe det du selger, må du ha en CTA som peker dem i retning av salg. En smart praksis er å integrere CTA-knapper som flyter naturlig med innholdet – omtrent som en diskret servitør som viser hvor buffeten står.

CTA-er på produktsider

På produktsider har du publikums fulle oppmerksomhet, som en parkeringsplass ved en salgsautomat. De er der fordi de er i kjøpsmodus. Bruk CTA-er for å forsiktig navigere kunden gjennom kjøpsprosessen uten å være for påtrengende. Bakteppet her er åpenbart salg, så gjør CTA-en klar, konsis og umulig å ignorere – tenk en stor rød knapp som skriker «Kjøp nå!» (selv om vi vet du ikke ville brukt Comic Sans).

Å måle effekten av dine CTA-er

For å lage effektive CTA-knapper trenger du måle ogA/B-teste dine alternativer.
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

Så du tror du har opprettet verdens mest overbevisende CTA-knapp? Flott, men la oss se tallet! Uten å måle, vet du egentlig om den fungerer bedre enn en sokk som tilbyr stock tips?

A/B-testing og analyse

Når du A/B-tester dine CTA-knapper, har du engasjert deg i den edle sporten av datadrevet markedsføring. Kanskje du har sett en film om gladiatorkampene i gamle Roma?

Vel, A/B-testing er som å slippe to knapper løs i arenen og se hvilken som overlever. Du lager to varianter av din CTA, for eksempel «Kjøp nå» mot «Få tilbudet», og lar de konkurrere mot hverandre som reality TV-stjerner.

Bruk et verktøy som Google Analytics og hold et øye med ytelsesstatistikk – den med best konverteringsrate seiret.

 • Variante A: «Kjøp nå»
 • Variante B: «Få tilbudet»
 • Vinner: Den som gir mest klikk og konverteringer.

Konverteringsrater og lead nurturing

Å forstå konverteringsratene er som å være en detektiv. Hvis konverteringsraten din er lavere enn humoren i en dårlig vits, må du kanskje se over innholdet ditt. Og for ikke å glemme lead nurturing prosessen – det er her du og dine effektive CTA-knapper blir til en koselig, støttende leder som oppmuntrer potensielle kunder langs kundereisen.

Her er en enkel formel:

 • Besøkende klikk: Antall mennesker som klikker på din CTA.
 • Lead generert: Antall som slenger fra seg info etter klikket.
 • Konverteringsrate: (Lead generert ÷ Besøkende klikk) × 100.

Bruk denne dataen til å finjustere dit innhold, så effektive CTA-knapper er mer forførende enn sjokolade når du er på diett.

Her har du et eksempel:

 • Besøkende klikk: 200
 • Lead generert: 20
 • Konverteringsrate: (20 ÷ 200) × 100 = 10%

Ikke bare er disse tallene moro (hvis du er typen som synes tall er moro), men de er gull verdt for SEO-strategien din. Google elsker nettsider som brukerne også elsker, så finn de magiske ordene som gjør besøkende til leads og leads til kunder, og se rangeringen din stige som gjær i et varmt kjøkken.

Pin It on Pinterest

Liker du artikkelen?

Del den gjerne med ditt nettverk!