En futuristisk butikk med mange kunder.

Hvordan får man kunder gjennom nettsiden?

Av

Å ha en overbevisende nettside er essensielt for å tiltrekke seg kunder og øke bedriftens potensiale. Det handler om å skape en identitet på nettet som folk stoler på og er villige til å investere i. Her kan du lese mer om hvordan du får kunder gjennom nettsiden.

I en verden hvor førsteinntrykk ofte skapes digitalt, er det viktig å forstå grunnleggene i å bygge et nettsted som ikke bare ser bra ut, men som også fungerer som en effektiv salgskanal. Enten du er nybegynner eller har erfaring fra før, finnes det en rekke verktøy som WordPress(populært, svært fleksibelt, vår favoritt), Wix, eller Webflow som kan hjelpe deg med å lansere din digitale tilstedeværelse.

Med strategier rundt GDPR, svar på ofte stilte spørsmål og muligheten for en gratis prøveperiode, har du alt du trenger for å starte reisen mot en suksessfull online identitet.

Trenger du en nettside?

Nettsiden din er din digitale representant – en som jobber utrettelig uten pause. Det er ikke nødvendig å investere enorme summer i kompleks design for å tiltrekke seg kundene – det som virkelig betyr noe er innholdet du tilbyr.

 • Innholdets kraft: Det er essensielt hva du kommuniserer gjennom nettsiden. Tenk over hva som får kundene til å velge din bedrift og stole på deg. Unngå å være vage – spesifiser tydelig hvordan din virksomhet utmerker seg.

 • Design og tilpasning:

  • Template Tilnærminger: Du kan benytte ferdige maler som enkelt lar deg tilpasse farger og legge til din egen logo for å lage en nettstedsskisse.
  • Skreddersydde Løsninger: Om ønskelig, kan nettsiden skreddersys ytterligere for å gi en unik brukeropplevelse.
  • Gothlin Media: Tilpassede løsninger etter dine faktiske behov og målsetninger.
 • Funksjonalitet:

  • Navigasjon: Gi en god oversikt ved å ha velorganiserte undersider som gjør det enkelt for brukere å finne informasjon.
  • Oppdateringer: Hold innholdet ditt friskt og aktuelt ved å jevnlig oppdatere nettsiden.
 • Kontakt og interaksjon:

  • Kontaktskjema: Sørg for at det er enkelt for kundene å komme i kontakt med deg gjennom et intuitive kontaktskjema.
 • Automasjon og Effektivitet: En nettside er en ubemannet selger som formidler din merkevares budskap kontinuerlig til potensielle kunder i markedet.

Husk at en nettside er mer enn bare en online brosjyre; den er en nøkkelressurs for å utvikle din bedrift. Ved å fokusere på disse elementene kan du gjøre nettsiden til en effektiv plattform for å tiltrekke og engasjere med kundene dine.

En person viser at han får kunder gjennom nettsiden.

Bruk nettstedet ditt som en selgende presentasjon

Når du presenterer ditt nettsted, tenk på det som en presis, overbevisende presentasjon av virksomheten din. Det er kritisk å adressere disse nøkkelpunktene:

 • Produktene og tjenestene du tilbyr.
 • Problemet du løser for kundene.
 • Grunner til at de bør velge dine løsninger.
 • Ulempene de kan møte ved å ikke velge deg.

Ditt nettsted skal være stedet hvor kundene finner klare svar på disse spørsmålene, og dette vil skille deg fra konkurrentene. Gjør nettstedet brukervennlig og rikt på relevant tekst, bilder, og videoer som forklarer din verdi for kunden. En blogg kan styrke din troverdighet og en mobilvennlig design sikrer at siden fungerer på alle skjermstørrelser. Ved å være aktiv på sosiale medier, skaper du tillit og forsterker brukeropplevelsen. Husk, en profesjonell og responsiv nettside blir din mest effektive landingsside og salgspitch.

Loven om den enkleste veien

Når det blir flom i en elv vil vannet finne den veien med minst motstand, det vil si lavland og ubevokst terreng. Besøkere til nettsider følger samme prinsippet.

Når du surfer på nettet, har du sannsynligvis merket at du raskt vurderer et nettsted. Sidens evne til å fange din interesse innen få sekunder er avgjørende. Tenk på din egen atferd på sosiale medier; hvor lenge stopper du opp ved et innlegg før du bestemmer deg for å engasjere deg videre? Dette gjelder også for de som besøker ditt nettsted.

For å sikre at din nettside engasjerer besøkende umiddelbart, må den bestå det som kan kalles en moderne «huleboertest». Forestill deg at du kan vise nettstedet ditt i bare 5 sekunder til en forhistorisk person. Ville de kunne forstå disse essensielle punktene?

 • Hva tilbyr din bedrift?
 • Hva forbedrer dine tjenester eller produkter ting for dem?
 • Hvordan kan besøkende kjøpe det du tilbyr?

Nettsiden din må kunne kommunisere disse svarene klart og uten forvirring. Ved å klarere denne testen vil nettstedet ditt ikke bare skille seg ut, men du vil også effektivt vise kundene hvorfor de skal velge nettopp dine tjenester eller produkter.

Ditt mål er at besøkende raskt skal forstå disse poengene når de kommer inn på siden gjennom Google-søk, basert på de nøkkelordene og kategoriene som er relevant for dem.

En analyse av trafikken og SEO-prestasjonen kan også hjelpe deg med å forstå hvor godt nettstedet ditt presterer i slike hurtige evalueringer.

Slik vinner du kunder gjennom nettsiden

Nettsider kan transformere bedriften din ved å sikre at besøkende forstår tjenestene dine, løsningen du tilbyr, og hvilke utfordringer de kan unngå ved å velge deg. Nettstedet ditt blir dermed din toppselger, tilgjengelig hele døgnet.

 • Problem du løser: Gir klarhet i hva kundene oppnår ved å velge dine tjenester.
 • Endringer: Nettsiden jobber kontinuerlig for å tiltrekke og opplyse potensielle kunder.
 • Pris: Interessert i kostnader? Benytt deg av en priskalkulator for å få en indikasjon.
 • Resultater: Tilgjengelig selger 24/7 som maksimerer nettstedets potensial.

Med et godt utformet nettsted tar du et viktig skritt for å utkonkurrere andre. Vurder om det er på tide å oppgradere din online tilstedeværelse for å øke kundetilstrømningen og få kunder gjennom nettsiden.