E-postlister: Din mest underskattede ressurs

Av

Innholder affiliate-lenker

E-postlister er som digitale versjoner av gamle dagers telefonlister, men i stedet for å ringe rundt, sender du informasjon rett i innboksen til folk.

Tenk deg at du har en bunke med informasjon eller nyheter du vil dele med en gruppe mennesker som er interessert i det du har å si. Du kan enten ringe hver enkelt, eller så kan du samle alle på en e-postliste og nå ut til dem på en effektiv måte.

En persom sender papirfly, som illustrerer e-poster. Med e-postlister kan han kommunisere direkte med kundene sine.

Ved å bruke e-postlister kan du holde kontakten med dine kunder, støttespillere eller til og med venner og familie.

Det er litt som å invitere folk til en virtuell kaffeprat, der du fyrer løs med de siste nyhetene eller tilbudene dine – bare at mottakerne kan nyte kaffen sin mens de leser i sitt eget tempo.

Om du driver en bedrift, er en del av en klubb eller bare har en blogg der du deler tankene dine, kan e-postlister være som en god gammeldags brevdueto som alltid treffer blink.

Kanskje det beste av alt er bekvemmeligheten. Ved å bare klikke ‘send’, kan du straks få dine ideer, oppdateringer, eller produkter ut til mange.

Tenk på det som en hyggelig prat over hagegjerdet, men i stedet for å snakke med én nabo, kan du dele historien din med hele nabolaget på en gang.

Og hvem vet, kanskje dine ideer og informasjon kan få ringvirkninger langt ut over din egen lille hagesirkel.

Grunnleggende om e-postlister

I den digitale markedsføringsverdenen er e-postlister en uvurderlig ressurs. De gir deg muligheten til å holde kontakt med dine abonnenter og målrette din kommunikasjon.

Hva er en e-postliste

En e-postliste er en samling e-postadresser som har blitt skaffet gjennom et samtykkebasert abonnementssystem. Dette betyr at hver enkelt på listen din har gitt deg tillatelse til å sende dem e-post.

Disse e-postene kan inkludere nyhetsbrev, kampanjetilbud og annet innhold designet for å engasjere mottakerne dine.

Fordeler med e-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring er utrolig nyttig fordi det er kostnadseffektivt og gir en direkte kanal til din målgruppe.

Ved å bruke e-postlister kan du segmentere abonnentene dine og sende skreddersydd innhold som appellerer til deres spesifikke interesser eller behov.

Dette hjelper ikke bare med å bygge en sterkere konneksjon til mottakerne, men det kan også føre til høyere konverteringsrater.

Opprette og administrere e-postlister

En man som står og sjekker sin mobil, og en kvinne som sitter i forgrunnen og ser på sin mobiltelefon. Illustrasjon i 50-tallsstil.

Opprettelse og administrasjon av e-postlister er avgjørende for effektiv e-postmarkedsføring. De tillater deg å holde kontakt med abonnenter og bygge kundeforhold.

Verktøy for opprettelse

For å opprette en e-postliste, trenger du et verktøy som samler inn e-postadresser og organiserer dem på en hensiktsmessig måte.

Gode verktøy tilbyr enkel integrasjon med nettsiden din for å automatisk abonnere og håndtere detaljene til de interesserte.

En tjeneste som ConvertKit hjelper deg lage påmeldingsskjemaer, sende nyhetsbrev, lage e-postsekvenser og e-postkampanjer – som i forlengelsen hjelper deg med å lage ditt eget community.

Administrasjon av abonnenter

Når du har samlet en liste med e-postadresser, er det viktig med god administrasjon for å sikre at listene forblir oppdaterte.

Forvaltning av e-postlister inkluderer å legge til nye abonnenter, gi mulighet for å avslutte abonnementet (unsubscribe), og å rense listen for ugyldige eller inaktive e-postadresser.

Dette sikrer høyere leveranse og engasjement fra de som mottar e-postene dine.

E-postlisters rettslige rammer

Det er viktig å overholde gjeldende lover og regler, som for eksempel forbrukerombudets retningslinjer.

Alle som abonnerer på e-postlisten må ha gitt sitt samtykke (subscribe), og det skal alltid være lett for dem å melde seg av.

God e-postmarkedsføring drives på en transparent og lovlig måte for å lage og opprettholde tilliten hos forbrukerne som er så viktig for å vinne nye kunder gjennom dine innsatser.

Beste praksis for vedlikehold av e-postlister

Å ha en e-postliste i topp stand er viktig for å sikre høy engasjementsrate og suksess for dine e-postkampanjer. Nøkkelen ligger i regelmessig rengjøring og smart segmentering.

Opprensing av listene

Det er avgjørende å fjerne inaktive abonnenter og korrigere feilstavede e-postadresser. Dette forbedrer leveringsraten og holder listen din relevant.

Du kan bruke verktøy for å identifisere og fjerne e-postadresser som stadig gir tilbakeslag, eller som aldri åpner e-postene dine. Dette gjør at du kan fokusere på de abonnentene som faktisk er engasjerte.

For å gjøre dette effektivt, bør du gjennomføre regelmessig testing og analyse av åpnings- og klikkrater. I ConvertKit har du tall tilgjengelig for hver e-post du sender, som gir deg en kjapp og enkel oversikt over effekten til dine e-poster.

Segmentering av abonnenter

Segmentering handler om å sortere abonnentene i grupper basert på spesifikke kriterier, som for eksempel demografi, kjøpsadferd eller hvor de er i kundereisen.

Ved å gjøre dette, kan du sende mer målrettet og relevant innhold til hver gruppe. Det gjør kommunikasjonen mer personlig og øker sjansene for engasjement.

I tillegg kan du tilpasse frekvensen av e-postene dine basert på segmenter, noe som bidrar til et mer relevant forhold mellom deg og abonnentene dine.

Design og oppsett av e-postkampanjer

A computer screen displaying an email campaign design with email lists on a desk with a pen and notebook

Når du setter opp dine e-postkampanjer, er det viktig å fokusere på kvaliteten på HTML-kodingen og hvordan e-postene vil vises på forskjellige enheter. Dette sikrer at meldingene dine tar seg godt ut og fungerer like bra på en mobiltelefon som på en stasjonær datamaskin.

HTML i e-post

HTML er ryggraden i en hver e-postkampanje. Her kommer dine kreative ferdigheter inn som en viktig faktor.

Du må være sikker på at HTML-koden er ren og kompatibel med ulike e-postklienter. Dette kan ofte kreve en minimalistisk tilnærming, hvor enklere ofte er bedre for å unngå problemer med visning:

  • Bruk tabeller for layout.
  • Inline CSS for stilsettning.
  • Unngå komplekse elementer som JavaScript, som ofte ikke støttes.

En god HTML-struktur hjelper deg ikke bare å formidle budskapet ditt, men også å fange mottakerens oppmerksomhet og holde den.

Tilpassing for ulike enheter

Din e-post må se bra ut uansett hvor den åpnes. Dette betyr at

  • Responsiv design er nødvendig for å sikre at e-postene tilpasser seg skjermstørrelsen de vises på.
  • Enkel layout fungerer ofte best for synlighet på mindre enheter.
  • Store, tydelige knapper er lettere å bruke på berøringsskjermer.

Test e-postene dine på forskjellige enheter før utsendelse. Du vil forsikre deg om at dine flotte kampanjer ser bra ut og fungerer feilfritt, om de leses over frokostbordet på en telefon eller på en laptop i løpet av arbeidsdagen.

Engasjement og vekststrategier

En Pixar-inspirert illustrasjon som viser en person som står fremfor en gruppe mennesker og snakker. Alle i gruppen ser på ham med interesserte blikk.

Nøkkelen til vekst gjennom engasjement ligger i hvordan du utnytter e-postlister til å skape verdi for dine abonnenter.

Dine mål skal være å fange interesse raskt gjennom effektive landingssider og holde på interessen med tiltalende e-post nyhetsbrev og kampanjer.

Landingssider og e-post nyhetsbrev

Din landingsside skal være innbydende og gi et tydelig bilde av hva besøkende vil få ved å abonnere på e-postlisten din.

Tenk på landingssiden som en inngangsport; den skal være intuitiv og fortelle en historie om potensielle fordeler abonnentene kan forvente.

For eksempel, en oversiktlig side med en interaktiv guide for nye abonnenter kan forbedre konverteringsraten.

E-post nyhetsbrev er sjansen din til å bygge videre på dette grunnlaget.

Det bør levere på løftene gitt på landingssiden, og kan inneholde alt fra eksklusive tilbud til relevante artikler og personlige anbefalinger.

Ved å personalisere kommunikasjonen og holde innholdet relevant, kan du øke engasjementet og skape en følelse av fellesskap blant dine abonnenter.

Kampanjer og giveaways

Gi verdi til dine abonnenter gjennom kampanjer og giveaways.

Disse kan være utmerkede verktøy for å øke abonnementstallene og videre engasjere eksisterende følgere.

En velstrukturert e-postkampanje vil ikke bare belønne lojale følgere, men også oppmuntre dem til å spre ordet om din nettside eller tjeneste.

Med giveaways kan du være kreativ.

De bør være morsomme og gi abonnentene dine noe de virkelig setter pris på; dette fører til naturlig deling og økt interesse for din e-postliste.

Husk at folk elsker følelsen av å vinne – og en giveaway kan være porten til nettopp det.

Måling og analyse av e-postlister

Når du jobber med e-postmarkedsføring, er det essensielt å vite hvordan kampanjene dine presterer.

Måling og analyse gir deg innsikt i hva som virker og ikke, og hjelper deg med å forbedre dine e-poststrategier.

A/B-testing og analyse

A/B-testing, eller splittesting, er en effektiv metode for å måle effekten av dine e-postkampanjer.

Du sender ut to versjoner av en e-post, hver med én liten variasjon, til en del av din e-postliste for å se hvilken som gir best resultater.

Dette kan være alt fra en annen emnelinje til ulikt bilder eller call-to-actions.

Analyse etter A/B-testing hjelper deg med å forstå dine mottakeres preferanser.

Du kan bruke verktøy som sporer åpningsrater, klikkrater og konverteringer for å se hvilken e-postversjon som presterte best.

Denne innsikten er gull verdt for fremtidige e-postmarkedsføringsstrategier, da den styrker dine sjanser for suksess ved å vite mer om hva dine mottakere responderer på.

Vanlige spørsmål og støtte

Når du arbeider med e-postlister, er det viktig å ha tilgjengelig informasjon og støtte.

Her vil du finne svarene på ofte stilte spørsmål og informasjon om hvordan du kan få hjelp hvis du støter på utfordringer.

FAQ om e-postlistehåndtering

Du lurer kanskje på hvordan du starter din egen e-postliste, eller hvordan du sørger for at listene dine overholder gjeldende regelverk.

Gode e-postlister er et kraftfullt verktøy for kommunikasjon og markedsføring, og det er viktig å bruk dem riktig.

For mer innsikt og veiledning, ta en titt på alt du trenger å vite om e-postlister, som kan gi deg verdifull informasjon om håndtering av listene.

Eksempel på ofte stilte spørsmål:

  • Hvordan oppretter jeg en e-postliste?
  • Hvordan sikrer jeg at e-postlistene mine følger loven?
  • Hvilke verktøy kan jeg bruke for å administrere e-postlister?

Slik kommer du i gang med din e-postliste

Vi er store fans av e-post som markedsføringsmetode. En e-postliste er en direkte kanal inn til folk som har meldt seg på for å få noe fra deg – enten det er et nyhetsbrev eller en PDF eller noe annet. Disse er vesentlig mer verdifulle enn tilfeldige folk som ser dine annonser eller innlegg på sosiale medier.

Vi anbefaler å registrere en konto hos ConvertKit helt gratis. Der kan du på noen minutter opprette en påmeldingsskjema og en landingsside som du kan sende folk til for å melde seg på dine tilbud.

Opprett noe som gir folk lyst til å melde seg på, og prøv å send enten noen»broadcasts» (nyhetsbrev). Deretter kan du prøve på å opprette en «sequence»(en kampanje) som sender e-poster automatisk etter et tidsinnstilt skjema du setter opp (det høres avansert ut, men det er enklere enn du tror).

Gi det en måned, og du vil være godt i gan med din e-postliste.