Hvordan du kan unngå å tape SEO-rangering etter lansering av ny nettside.

Hvordan unngå tap i SEO-rangering etter lansering av ny nettside

Av

Når du lanserer en ny nettside, er det viktig å være oppmerksom på hvordan dette kan påvirke din SEO-rangering. Å miste SEO-rangering etter lansering av en ny nettside kan føre til redusert trafikk og potensielt tap av inntekter. For å hindre slike utfall, er det lurt å ha en godt planlagt strategi som hjelper deg med å bevare og til og med forbedre din SEO-rangering.

Det finnes en rekke faktorer som spiller inn når det gjelder SEO-rangering for et nettsted. Dette inkluderer nøkkelordoptimalisering, innholdsstruktur, teknisk SEO, og lenkebygging. Ved å fokusere på disse områdene når du utvikler og lanserer den nye nettsiden, kan du sørge for at rangeringen din forblir stabil og at treff fra søkemotorresultater fortsetter å generere potensielle kunder og salg.

For å minske tap i SEO-rangering etter lansering av en ny nettside, må du være oppmerksom på viktigheten av å overvåke resultater og tilpasse strategien din til endringer i søkemotoralgoritmer og brukermønstre. Husk at søkemotoroptimalisering er en kontinuerlig prosess som krever tett oppfølging og tilpasning for å oppnå varig suksess.

Hvordan undersøke hvorfor din SEO-rangering faller etter lansering av ny nettside

Analyser din nye nettsides SEO-rangering.

Googles algoritmer

Når du lanserer en ny nettside, er det viktig å forstå at Googles algoritme spiller en stor rolle i hvordan nettsiden din blir rangert i søkemotoren. Google bruker over 200 faktorer for å bestemme rangeringen av en nettside og oppdaterer kontinuerlig sin algoritme for å gi brukerne de mest relevante og nyttige søkeresultatene. Ved lansering av en ny nettside er det en mulighet for at SEO-rangeringen vil falle midlertidig mens Google indekserer og evaluerer det nye innholdet.

Faktorer som påvirker rangering

Det er flere faktorer som påvirker SEO-rangeringen av en nettside, og det er viktig å være klar over disse for å minimere risikoen for tap i rangering etter lansering av en ny nettside. Her er noen viktige faktorer som påvirker rangeringen:

  • Innholdskvalitet: Sørg for at nettsiden din har relevant, informativt og engasjerende innhold som potensielle besøkende vil finne nyttig. Dette inkluderer både tekst, bilder og multimedia som video og lyd.

  • Nøkkelord: Sørg for at du bruker passende nøkkelord i nettsidens innhold, titler, metabeskrivelser og alt-attributter for bilder, da dette hjelper Google med å forstå hva nettsiden din handler om og dermed rangere nettsiden høyere i søkeresultatene.

  • Teknisk SEO: Optimaliser nettsidens tekniske aspekter, som hastigheten, mobilvennlighet og sikkerhet, da disse faktorene påvirker rangeringen i søkemotorer som Google.

  • Lenkebygging: Bygg kvalitetsbacklinks fra andre relevante nettsider, da dette gir nettsiden din større autoritet og øker sjansene for å rangere høyere i søkemotorresultatene.

Ved å være oppmerksom på disse faktorene og følge beste praksis for søkemotoroptimalisering (SEO), kan du unngå tap i SEO-rangering etter lansering av en ny nettside og sikre at nettsiden din genererer ønsket trafikk og synlighet i søkemotorer som Google.

Forbered ditt nettsted for en god SEO-rangering

Hvordan du kan forberede din nettside for god SEO-rangering.

For å sikre at nettstedet ditt ikke taper i SEO-rangering etter lansering, er det viktig å forberede og optimalisere nettstedet for søkemotoroptimalisering (SEO). Følg disse tipsene for å forbedre din nettside og opprettholde en god rangering.

Først og fremst, sørg for at innholdet på nettstedet ditt er av høy kvalitet og relevant for målgruppen din. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å øke rangeringen din i søkemotorer, men også tiltrekke og beholde besøkende. Ta deg tid til å undersøke hvilke søkeord og nøkkelord som er mest relevante for din bransje og inkluder dem riktig i teksten, titlene, og meta-beskrivelsene.

Konsentrer deg også om tekniske aspekter ved nettsiden din, som å optimalisere sidens hastighet, bruke korrekte URL-strukturer, og sikre at nettsiden er mobilvennlig. Det er viktig at nettsiden din laster raskt og fungerer korrekt på ulike enheter, da dette vil påvirke både brukeropplevelsen og SEO-rangeringen.

Når det gjelder lenkebygging, fokuser på å få høykvalitets lenker fra anerkjente nettsteder i bransjen din. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å forbedre din SEO, men også øke din siderangering og autoritet i din nisje. I tillegg til dette, sørg for å sjekke og reparere eventuelle brutte lenker på nettsiden din for å unngå negativ innvirkning på SEO-rangeringen din.

Til slutt, oppretthold en aktiv tilstedeværelse på sosiale medier og del innholdet på nettstedet ditt der for å generere trafikk og øke nettsidens synlighet. Ved å engasjere deg i samtaler og dele relevant innhold, kan du tiltrekke deg nye besøkende og forbedre din SEO-rangering i søkemotorene.

Ved å følge disse tipsene og forberede nettsiden din for søkemotoroptimalisering, vil du øke sjansene for å opprettholde og forbedre din SEO-rangering etter lansering av den nye nettsiden.

Håndter SEO-rangering etter lansering

En person viser at han får kunder gjennom nettsiden.

Når du har lansert en ny nettside, er det viktig å sikre at SEO-rangeringen din ikke blir påvirket negativt. Her er noen tips og råd for å opprettholde og forbedre SEO-rangeringen etter lanseringen av det nye nettstedet ditt.

Først og fremst bør du analysere målgruppen din og nøkkelordene de bruker når de søker etter produkter eller tjenester i din bransje. Utføre en grundig SEO-audit av nettstedet ditt og inkluder nøkkelordanalyse for å identifisere både korte og lange hale-søkeord, samt synonymer. Sørg for at innholdet på siden er relevant og attraktivt for målgruppen din, og inkluder nøkkelordene naturlig for å øke synligheten i søkemotorene.

En annen viktig faktor å ha i bakhodet er hastigheten på nettstedet ditt. Sørg for at sidene dine laster raskt, da dette kan ha en positiv innvirkning på SEO-rangeringen din og brukeropplevelsen. Optimaliser bildestørrelser, minimer unødvendige skript og bruk gzip-komprimering for å holde lastetider så korte som mulig.

Dine lenker, både interne og eksterne, spiller en stor rolle i søkemotorrangeringen. Arbeid for å øke antall høykvalitets-lenker til nettstedet ditt fra autoritative kilder. Dette vil styrke nettstedets autoritet og synlighet i SERP (søkeresultatene). I tillegg bør du sørge for at de interne lenkene på siden din er fungerende og logisk strukturert for å hjelpe brukerne med å navigere gjennom nettstedet ditt.

Sosiale medier kan også påvirke SEO-rangeringen din. Promoter nettstedet ditt på relevante sosiale medieplattformer og oppfordre til deling og engasjement for å øke organisk trafikk og synlighet. Kundeanmeldelser og omtaler på nettet har også betydning, så fokuser på å levere god kundeservice og imøtekomme eventuelle negative tilbakemeldinger for å opprettholde et positivt omdømme.

Til slutt, hold en kontinuerlig overvåking og utvikling av siden din for å sikre at du er oppdatert på endringer i SEO-rangering og konkurrentenes handlinger. Planlegger du kontinuerlig forbedring og tilpasning, er det lettere å opprettholde og forbedre rangeringen i søkemotorene.

Verktøy for å følge opp SEO-rangering

For å unngå tap i SEO-rangering etter å ha lansert en ny nettside, er det viktig å utnytte kraften til verktøy som Ranktracker. Ranktracker er et SEO-program som hjelper deg med å spore nettstedets rangering, trafikk og ytelse.

Med Ranktracker kan du holde øye med dine SERP-resultatsider og sørge for at nettstedets overskrifter, metabeskrivelser og annet innhold forblir optimalisert. Gjennom søkeordforskning finner du viktige nøkkelord som hjelper nettstedet ditt å rangere høyere, samtidig som du oppdaterer innholdet for å forbedre brukervennlighet og organiske trafikk.

En annen faktor å vurdere er nettstedets hastighet og navigasjon, som begge spiller en viktig rolle i SEO-rangering og brukeropplevelsen. Ved å benytte Ranktracker kan du identifisere og rette opp eventuelle problemer for å forbedre nettstedsytelsen, slik at potensielle kunder har en positiv opplevelse når de besøker nettstedet ditt.

Videre hjelper Ranktracker deg med å forstå søkeresultatene på en dypere måte. Dette verktøyet tar hensyn til nye rangeringsfaktorer og hjelper deg å finne mer relevante nøkkelord og søkefraser. Dette fører til økt organisk trafikk, flere potensielle kunder og økt salg.

Ranktracker kan også hjelpe deg med «keyword clustering», der du grupperer relaterte nøkkelord sammen for å forbedre rangeringen og bedre oppfylle søkeintensjonen til kundene. Ved å bruke et regneark eller verktøyets innebygde funksjonalitet kan du organisere nøkkelordene og overvåke hvordan de påvirker SEO-rangeringene dine.

Inkludering av søkefeltet på nettstedet ditt lar besøkende raskt finne informasjon, produkter eller tjenester de leter etter. Ranktracker kan hjelpe deg med å integrere søkefunksjonen og oppdage hvilke søkeord og termer som ofte brukes av brukerne.

Ved å bruke Ranktracker som ditt verktøy for å følge opp SEO-rangering etter lansering av en ny nettside, kan du holde deg informert om trafikktrender, optimalisere innholdet og til slutt sikre at nettstedet ditt fortsetter å vokse og oppnå suksess.

Gå over 404-lenker

Ved lansering av en ombygget nettside, er det stor risiko at sider har flyttet seg fra sin tidlgiere url. Dette er ærlig sannsynlig hvis det har vært en omfsattende bearbeidning av innhold og innholdsstruktur.

Ved disse tilfellen er det viktig å gjøre en grundig analyse av den tidlgiere innholdsstrukturen og «styre» disse til riktigsted ved lansering av ny nettside.

Hvis en side har flyttet seg, finnes det ofte lenker fra andre nettsider som fører til den gamle URL-en. Derfor trenger du styre om disse personene slik at de lander på riktig sted.

Bruk verktøy som Website Auditor eller Ahref for å se URL-strukturen på dagens nettside.

Etter lansering av den nye nettsiden kan du bruke Redirection-utvidelsen i WordPress og Google Search Console for å følge med på «broken links».

Ved å ta tak i disse og lenke om de til riktig sted kan du unngå å tape SEO-rangering grunnet ikke-fungerende lenker.

Fokus på innholdsstrategi og lesbarhet

Tekstforfatter som skriver med fjærpenn. Tekstforfatting øker kundetilstrømningen til bedrifter

For å unngå tap i SEO-rangering etter lansering av ny nettside, er det viktig å fokusere på både innholdsstrategi og lesbarhet. Dette vil forbedre brukeropplevelsen og øke relevansen av nettsiden din i søkemotorene.

Først og fremst bør du utforme en solid innholdsstrategi. Dette innebærer å definere mål og målsettinger, velge relevante underemner, og lage en plan for å produsere og markedsføre innholdet. Sørg for at innholdet du produserer er verdifull informasjon for brukerne, og oppdater det regelmessig for å bevare ekspertise og relevans.

Lesbarhet er også avgjørende for brukeropplevelsen og SEO-rangering. Enkelte faktorer som påvirker lesbarheten er skriftstørrelse, tekstkontrast og setningsstruktur. Her er noen tips for å forbedre lesbarheten på nettsiden din:

  • Bruk korte setninger og avsnitt for å gjøre teksten enklere å lese
  • Velg en skriftstørrelse som passer både for skrivebord og mobile enheter
  • Bruk fet skrift og lister for å trekke oppmerksomhet til viktige punkter

Å inkludere bilder i innholdet ditt kan forbedre brukeropplevelsen og øke klikkfrekvensen. Pass imidlertid på å optimalisere bildene for nettet – dette innebærer å komprimere filstørrelsen uten å ofre bildekvalitet, samt å inkludere passende alt-tekster for å hjelpe søkemotorene med å forstå bildenes innhold.

Ved å følge disse tipsene for å fokusere på innholdsstrategi og lesbarhet, vil du kunne lansere din nye nettside uten å miste synlighet i søkemotorene. Dette vil i sin tur bidra til en mer effektiv og attraktiv nettside, som gir en bedre brukeropplevelse og økt konverteringsrate.