Drift av nettside i Wordpress trenger ikke å være vanskelig.

Drift av nettside i WordPress: Enkel og effektiv løsning

Av

Når du har en nettside i WordPress, er det viktig å sørge for at den fungerer optimalt. Dette innebærer å oppdatere programvaren og sikkerhetskopiere nettsiden regelmessig. Drift av nettside i WordPress kan være krevende, men med riktig kunnskap og verktøy kan du gjøre det enkelt og effektivt.

Drift av nettside i WordPress trenger ikke å være vanskelig. Her er en person fremofr en pc-skjerm med WordPress-logo.
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

En av de viktigste oppgavene i drift av nettside i WordPress er å holde programvaren oppdatert. Dette inkluderer WordPress-kjernen, temaer og plugins. Oppdateringer inkluderer ofte nye funksjoner og sikkerhetsforbedringer, og det er derfor viktig å sørge for at alt er oppdatert for å unngå sikkerhetsrisikoer. Du bør også ta regelmessige sikkerhetskopier av nettsiden din, slik at du kan gjenopprette den hvis noe går galt.

Drift av nettside i WordPress kan virke overveldende, spesielt hvis du ikke har mye teknisk kunnskap. Men med riktig verktøy og kunnskap kan du enkelt sørge for at nettsiden din fungerer optimalt og er sikker. Ved å holde programvaren oppdatert og ta regelmessige sikkerhetskopier, kan du unngå potensielle problemer og ha en nettside som fungerer sømløst for både deg og besøkende.

Oppdateringer og vedlikehold

Oppdatering og vedlikehold er en viktig del når det kommer til drift av nettside i WordPress.
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

Når du har en nettside i WordPress, er det viktig å sørge for at den alltid er oppdatert og vedlikeholdt. Dette vil ikke bare bidra til å holde nettsiden din sikker og stabil, men også sørge for at den fungerer optimalt. I denne delen vil vi se på noen av de viktigste aspektene ved oppdatering og vedlikehold av WordPress-nettsider.

Sikkerhetsoppdateringer

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene når det gjelder drift av nettside i WordPress-nettsider. Det er derfor viktig å sørge for at sikkerhetsoppdateringer installeres så snart de blir tilgjengelige. Dette vil bidra til å beskytte nettsiden din mot hackere og andre sikkerhetstrusler. Du kan sette opp WordPress til å installere sikkerhetsoppdateringer automatisk, eller du kan manuelt installere sikkerhetsoppdateringer så snart de blir tilgjengelige.

Backup og sikkerhetskopi

Backup og sikkerhetskopi er viktig for å beskytte nettsiden din mot tap av data. Du bør ta regelmessige sikkerhetskopier av nettsiden din og sørge for at du har en sikkerhetskopi som kan gjenopprettes hvis noe skulle skje med nettsiden din. Det finnes mange verktøy tilgjengelig som kan hjelpe deg med å ta sikkerhetskopier av nettsiden din, og mange av disse verktøyene kan også automatisk laste opp sikkerhetskopier til skyen.

Hastighetsovervåkning og lenkeovervåkning

Hastighetsovervåkning og lenkeovervåkning er viktig for å sørge for at nettsiden din fungerer optimalt. Du bør overvåke hastigheten på nettsiden din og sørge for at den lastes raskt. Dette kan du gjøre ved å bruke verktøy som Google Pagespeed Insights. Du bør også overvåke lenkene på nettsiden din og sørge for at de fungerer som de skal. Dette kan du gjøre ved å bruke verktøy som Broken Link Checker.

Oppdatering og vedlikehold av WordPress-nettsider er viktig for å sørge for at nettsiden din fungerer optimalt og er beskyttet mot sikkerhetstrusler. Ved å følge noen enkle trinn, kan du sørge for at nettsiden din alltid er oppdatert og vedlikeholdt.

Sikkerhet og beskyttelse

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

Når du driver en nettside i WordPress, er det viktig å ha gode sikkerhetsrutiner på plass for å beskytte både deg og dine brukere. Her er noen viktige ting å huske på for å sikre en trygg nettside.

HTTPS og SSL-sertifikat

En av de viktigste sikkerhetstiltakene du kan gjøre for din nettside er å aktivere SSL-sertifikat. Dette vil sikre at all kommunikasjon mellom nettsiden og brukerne dine er kryptert og beskyttet mot uautorisert tilgang. I dag er det påkrevd å ha SSL-sertifikat for å bli rangert på Google, og du får SSL-sertifikat inkludert i alle profesjonelle og seriøse hosting-aktører.

Brannmur og antispam-løsninger

En brannmur vil beskytte din nettside mot uønsket trafikk og angrep. Det finnes flere brannmur-løsninger tilgjengelig, både gratis og betalte. En annen viktig ting å ha på plass er en antispam-løsning, som vil beskytte mot uønsket spam og søppelpost i kommentarfelt og kontaktskjema.

Passord og sikkerhetshull

Det er viktig å ha sterke passord for både din WordPress-konto og for eventuelle brukerkontoer på nettsiden din. Passordene bør bestå av minst åtte tegn, inkludert store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Du bør også sørge for å oppdatere WordPress og eventuelle plugins og temaer jevnlig for å tette eventuelle sikkerhetshull.

Med disse sikkerhetstiltakene på plass vil du ha en trygg og sikker nettside som beskytter både deg og dine brukere.

Søkemotoroptimalisering og trafikk

 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

Når du driver en nettside i WordPress, er det viktig å optimalisere den for søkemotorer og øke trafikken til nettstedet ditt. I denne delen vil vi diskutere hvordan du kan forbedre søkemotoroptimaliseringen og øke trafikken til nettstedet ditt.

SEO og Google

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å gjøre nettstedet ditt mer synlig for søkemotorene og dermed øke trafikken til nettstedet ditt. Det er mange faktorer som påvirker SEO, inkludert hastighet på siden, relevante søkeord og kvaliteten på innholdet ditt.

Google er den største søkemotoren, og det er viktig å optimalisere nettstedet ditt for Google. Dette kan gjøres ved å bruke relevante søkeord og meta-beskrivelser, optimalisere bilder og videoer, og sørge for at nettstedet ditt er raskt og responsivt.

Innhold og bilder

Innholdet på nettstedet ditt er en viktig faktor for både SEO og trafikk. Det er viktig å ha relevant og engasjerende innhold som appellerer til målgruppen din. Dette kan inkludere blogginnlegg, produktbeskrivelser og videoer.

Bilder er også viktige for både SEO og trafikk. Det er viktig å bruke relevante bilder som er av høy kvalitet og har riktig størrelse og filtype. Du bør også bruke beskrivende filnavn og alternativ tekst for å gjøre bildene mer synlige for søkemotorene.

Konvertering og salg

Trafikk er viktig, men det er også viktig å konvertere trafikken til salg. Dette kan gjøres ved å optimalisere nettstedet ditt for konvertering. Det kan inkludere å legge til kall til handling-knapper, optimalisere skjemaer og sørge for at nettstedet ditt er enkelt å navigere.

Søkemotoroptimalisering og trafikk er viktige faktorer for å drive en vellykket nettside i WordPress. Ved å optimalisere nettstedet ditt for SEO og øke trafikken til nettstedet ditt, kan du øke konverteringene og salget ditt.

Prising og kundeservice

Kundestøtte og tjenester inkludert i drift av nettside i WordPress.
 • LinkedIn
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly

Når du velger en driftsavtale for din WordPress-nettside, er det viktig å vurdere både prising og kundeservice. Her er noen ting du bør tenke på når du velger en leverandør.

Priser og driftsavtale

Prisene for driftsavtaler kan variere avhengig av leverandør og hva som er inkludert i avtalen. Noen leverandører tilbyr faste priser, mens andre kan tilby tilpasningsdyktige avtaler basert på dine spesifikke behov. Det er viktig å velge en avtale som passer budsjettet ditt og samtidig gir deg den nødvendige støtten for å holde nettsiden din i gang.

En god driftsavtale bør inkludere regelmessig oppdatering av WordPress og plugins, sikring mot hacking og virus, og regelmessig backup. Sjekk hva som er inkludert i avtalen før du velger en leverandør.

Support og kontakt

Kundeservice er også viktig når du velger en driftsavtale. Du bør kunne stole på at leverandøren din er tilgjengelig når du trenger hjelp. Sjekk om leverandøren tilbyr support via e-post eller telefon, og om de har et dedikert team som kan hjelpe deg når du trenger det.

Noen leverandører tilbyr også en dedikert kontaktperson som kan hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha om din driftsavtale. Dette kan være en stor fordel hvis du trenger hjelp med noe spesifikt.

Når du velger en leverandør for din WordPress-driftsavtale, er det viktig å finne en som tilbyr både konkurransedyktige priser og god kundeservice. Sørg for å sjekke hva som er inkludert i avtalen, og velg en leverandør som kan gi deg den støtten du trenger for å holde nettsiden din i gang.

Trenger du en digital partner for drift av nettside i WordPress?

Vi på Gothlin Media utvikler nettsider i WordPress. Men vi drifter også gjerne nettsiden for deg. Du må ikke ha en nettside utviklet av oss for at vi skal drifte den, selv om vi selvsagt anbefaler det. 😉

Når du får drift av din nettside av oss, håndterer vi selve hostingen/webhotellet, oppdateringer av WordPress og plugins, sikkerhetskopiering, og sikkerhet. Du kan også få SEO-verktøy og rapporter hver måned.

Vi vil at nettsiden skal være gøy og gi resultater. I tillegg skal den være enkel å håndtere – og våre driftsløsninger fokuserer på å ta byrden av alt det tekniske bort fra dine skuldre.

Skal vi ta en prat om driften av din WordPress-nettside?

Pin It on Pinterest

Liker du artikkelen?

Del den gjerne med ditt nettverk!