Hva er E-E-A-T, og hvordan bruker du det i ditt innhold?

Hva er E-E-A-T: Googles oppdaterte retningslinjer

Av

Når det kommer til innhold av høy kvalitet på nett, vektlegges fire nøkkelegenskaper: erfaring, ekspertise, autoritet og troverdighet. Disse komponentene danner grunnlaget for hva både Google og potensielle kunder søker etter: innholdsrik og ekspertrådgivende informasjon som dekker brukerens behov og spørsmål. Så hva er E-E-A-T i praksis?

Siden 2014 har Google’s retningslinjer for søkekvalitet understreket viktigheten av disse faktorene, en praksis som fikk ytterligere betydning etter søkegigantens oppdatering i august 2018. Nylig har «erfaring» blitt tilføyd som en tilleggsparameter for å ytterligere understreke dens verdi. Innhold som støtter disse prinsippene har vist seg å være essensielt for å oppnå høy synlighet i søkemotorresultater og for å sikre styrken gjennom fremtidige oppdateringer av Googles algoritmer.

Grunnleggende om E-E-A-T

Erfaring

Erfaring viser til den reelle involveringen en innholdsskaper har hatt med emnet de diskuterer. Dette kan uttrykkes gjennom personlige vurderinger eller redaksjonelt innhold produsert av personer som kan vise til flere års virke innenfor et område. Eksempler kan være en bloggpost der forfatteren gransker et nytt produkt basert på egne erfaringer eller innsiktsfulle bidrag fra noen som er dypt forankret i et fagfelt.

Ekspertise

Ekspertise er demonstrasjonen av dybdekunnskap i et emneområde. Dette betraktes gjennom innhold som reflekterer spesialkunnskap eller ferdigheter. En jurist kan for eksempel dele kunnskap om potensielle juridiske problemstillinger ved kjøp av eiendom. Slik faglig rådgivning skal baseres på både personlig erfaring og ekspertkunnskap, og må kunne underbygges med relevante data, studier eller samarbeid med kjente fageksperter.

Autoritet

Autoritet bygges ved å få anerkjennelse og omtale i relevante fagmiljøer. Nøkkelen til autoritet ligger i konsekvent å skape innhold som andre nettsteder ønsker å lenke til og nevne. Dette inkluderer å bli sitert av andre ekspertnettsteder og å levere innhold som møter forventningene som tittelen lover. En sterk domeneautoritet økes ved kontinuerlige tilbakelenkinger og omtaler i nyheter eller på sosiale medier.

Troverdighet

Troverdighet, eller tillit, på et nettsted oppnås ved å tilby troverdig, riktig og oppdatert innhold. God hastighet på nettstedet og lett navigerbart brukergrensesnitt er også viktig. Her er ytterligere fem tips til hvordan nettstedet kan oppleves som mer tillitsvekkende:

 • Tydeliggjør kontaktopplysninger for nettstedets eierskap.
 • Angi fysisk adresse for kontor eller butikk.
 • Tilby en lett tilgjengelig side med Vilkår og Betingelser.
 • Sikre domenets sikkerhet, for eksempel ved å implementere HTTPS for å beskytte brukernes data.
 • Krediter alle kilder når ekspertise blir delt, og lenk til autoritative nettsider når det er relevant.

Betydningen av ekspertise, autoritet og troverdighet i digitalt Innhold

Hvordan finne riktig tekstforfatter til din bedrift? Tekstforfatter som holder i en stor fjærpenn. Og hva er E-E-A-T og kan en tekstforfatter hjelpe deg med det?

Ekspertise, Autoritet og Troverdighet i Innhold som Påvirker Livet Ditt

Sider som handler om personlig økonomi, helse, juridiske spørsmål eller sikkerhet klassifiseres som «Your Money or Your Life» (YMYL)-sider av Google. Disse emnene har en dyptgående innvirkning på en persons livskvalitet, så det er avgjørende at innholdet som publiseres på disse nettstedene holder høy kvalitet. Her er hvordan ekspertise, autoritet og troverdighet kommer inn:

Ekspertise

NettstedRolle i å veilede brukere
Verywell FamilyStøtter gjennom graviditet og foreldreskap
WebMDFormidler helseinformasjon

Skribenter på YMYL-sider skal vise til sin dyptgående kunnskap for å veilede brukere gjennom komplekse temaer. De bør for eksempel skrive om ernæring for personer med diabetes fra et kunnskapsrikt ståsted, for å sikre at rådene de gir er nøyaktige og trygge.

Autoritet

PlattformAutoritet gjennom
Fordham Journal of Corporate & Financial LawTroverdig utgivelse innen forretningsrett
AmazonGlobale transaksjoner og kundeservice

Nettsteder skal demonstrere legitimitet og være anerkjente innen sitt fagfelt. Autoriteten er oppnådd når publikum identifiserer nettstedet eller forfatteren som en ledende stemme innen temaet de dekker.

Troverdighet

YMYL-sider krever at informasjonen som tilbys er pålitelig. Innhold som feilinformerer om viktige emner som helse eller økonomi kan ha alvorlige konsekvenser for brukeren. Nettsider som oppriktig tilbyr hjelpsom informasjon vil mer sannsynlig leve opp til Googles standarder for troverdighet.

Troverdighet er ikke bare viktig for Googles oppfatning av et nettsted, men også for brukernes tillit. Innholdet må reflektere en ekte interesse i å hjelpe leseren med å ta velinformerte valg basert på solid rådgivning og kvalitetsmediainnhold. Oppdateringer i Googles kvalitetsretningslinjer indikerer at troverdighetsmålinger og nøyaktighet nå veies tyngre i vurderingen av YMYL-sider.

Ved å følge disse prinsippene om ekspertise, autoritet og troverdighet, posisjonerer et nettsted seg som en verdifull og troverdig kilde for sitt publikum og kan navigere effektivt i den digitale landsbyen.

Slik benytter du E-E-A-T for å forbedre ditt nettsted

Ved å legge vekt på erfaring, ekspertise, autoritet og troverdighet tar man et helhetlig grep om søkemotoroptimalisering og innholdsmarkedsføring. Disse fire pilarene styrker innholdets troverdighet.

Nettsteder bør rangere høyt på Google for relevante søkeord i deres felt, og samtidig bør innholdet være så nyttig og korrekt som mulig.

Følg disse beste praksisene for E-E-A-T for å gjøre ditt nettsted mer autoritativt og troverdig:

 • Opprett en «Om oss»-side: Introduser målgruppen din for hvem du er, dersom en slik side ikke allerede eksisterer.
 • Samarbeid med eksperter: Engasjer deg i gjesteinnlegg eller spørreundersøkelser med en annen merkevare. Google verdsetter ikke bare godt innhold, men også innhold fra pålitelige kilder som kan fremmes til brukere.
 • Oppdater ditt innhold regelmessig: Innhold kan bli utdatert raskt. Sørg derfor for å jevnlig kontrollere og oppdatere ditt innhold slik at statistikk, lenker og søkemotoroptimaliseringsstrategi er aktuelle.

E-E-A-T må ikke ses på som en erstatning for tidligere retningslinjer for E-A-T, men heller en forbedring og videreutvikling. Å vektlegge konkret erfaring innenfor et tema område er en måte å gi verdi og pålitelig informasjon til leseren.

Vanlige spørsmål

Hva betyr erfaring, kompetanse, autoritet og pålitelighet?
Disse begrepene definerer høykvalitets sider på internett. De omtales ofte i forbindelse med innholdsskapning og SEO, hvor erfaring har blitt lagt til av Google som en ny faktor.

Hvordan sikrer jeg at mitt innhold overholder disse kriteriene?
For å innrette innholdet etter høykvalitetsstandardene, bør du studere og implementere Googles Retningslinjer for søkekvalitetsvurdering. Fokuset bør være på å tilby unikt og grundig innhold innenfor ditt spesialområde.

Hvordan påvirker disse faktorene mine SEO-bestræbelser?
Disse signalene er viktige for å bedømme om en nettside og dens innhold er troverdig og verdiøkende for brukere som søker informasjon om et gitt emne.

Oppsummering av E-E-A-T

Å bygge et pålitelig nettsted:

 • Å frembringe innhold med høy kvalitet krever en langsiktig innsats i å utvikle erfaring, kompetanse, autorisasjon, og pålitelighet.
 • For nettsteder som behandler Your Money or Your Life (YMYL)-spørsmål, er det essensielt å oppnå og opprettholde høye standarder for en slik pålitelighet og troverdighet.

Strategier for nettstedets vekst:

 • En merkevare bør utvikles på en organisk måte, med et målrettet og positivt nettbasert omdømme.
 • Optimalisering for søkemotorers resultatsider (SERP) oppnås ved å implementere solid strategi og praktiske tiltak, med fokus på detaljer så vel som på helhetsbildet.

Hvordan forbedre innholdet ditt:

 • Sørg for at hver del av nettstedet ditt har som mål å treffe de høyeste målene for pålitelighet og troverdighet.
 • Over tid vil dette arbeidet med å forsterke nettstedets pålitelighet bidra til en sterkere posisjon i Google-søkeresultater.

Markedsføringstiltak:

 • Søkemotoroptimalisering (SEO): Forbedrer synligheten i søkemotorenes resultater.
 • Innholdsmarkedsføring: Lag fantastisk innhold som vil deles, tiltrekke seg lenker og drive trafikk.
 • Betalt media: Implementer betalte strategier med klar investeringsavkastning (ROI).

Gratis vurderingsverktøy:

 • Utforsk mulighetene for målrettet annonsering for å nå ønsket publikum og forbedre effektiviteten av annonseutgiftene.
 • Evaluer din nåværende bruk av Google Ads med et gratis verktøy for å maksimere potensialet i dine annonser.

Hvordan gjør du for å lage innhold som møter kriteriene for E-E-A-T?