De beste WordPress-temaene for småbedrifter i 2024

Av

Hvis du ikke skal gå til et byrå for å få din nettside satt opp, er det viktig å velge det riktige WordPress-temaet slik at du faktisk kan få bygget en proff nettsiden til din bedrift. Og det kan være en utfordring å finne de beste WordPress-temaene for småbedrifter i 2024.

Du trenger et tema som ikke bare ser bra ut, men som også er raskt, mobilvennlig og lett å tilpasse. Det beste WordPress-temaet for din småbedrift vil hjelpe deg å bygge et nettsted som tiltrekker kunder og gir dem en flott opplevelse.

A small business owner browsing through various WordPress themes on a computer, surrounded by modern office decor and a cup of coffee

Mange småbedriftseiere ser etter verktøy som hjelper dem med å lage et profesjonelt nettsted uten mye teknisk kunnskap. WordPress tilbyr mange gode temaer som gjør det enkelt å bygge og vedlikeholde en nettside. Det er viktig å velge et tema som er SEO-optimalisert og raskt, noe som vil forbedre nettstedsrangeringen din og gi en bedre brukeropplevelse.

Uansett hva virksomheten din tilbyr, kan et riktig valgt WordPress-tema hjelpe deg å nå dine mål. Hvis du driver en butikk, kan et tema som Divi gi deg de verktøyene du trenger for å bygge en vakker og funksjonell nettbutikk.

For de raskeste WordPress-temaene i 2024 kan du sjekke ut denne listen over raskeste WordPress-temaer.

Toppkriterier for valg av tema

A bustling city street with modern storefronts and vibrant signage, showcasing the latest and best WordPress themes for small businesses in 2024

Når du skal velge et WordPress-tema for småbedriftens nettside, er det noen viktige faktorer å vurdere.

Design:

Et flott design gjør at nettsiden ser profesjonell ut. Se etter temaer med ren og brukervennlig layout, god fargebruk og passende fonter. Det skal være enkelt for besøkende å navigere.

Funksjonalitet:

Temaet bør støtte alle funksjoner du trenger, som blogg, nettbutikk eller portefølje. Sjekk at temaet inkluderer de nødvendige elementene som skjemaer, bildegallerier og sosiale medieintegrasjoner.

Kompatibilitet:

Sørg for at temaet er kompatibelt med de nyeste versjonene av WordPress og populær plugins. Dette inkluderer støtte for oppdateringer og eventuelle verktøy du bruker for SEO eller sikkerhet.

Tilpasning:

Gode temaer lar deg tilpasse designet uten å måtte kode. Faktorer som dra-og-slipp-byggere og mange tilpasningsalternativer i WordPress-editoren Gutenberg gjør dette enkelt. Du kan justere farger, fonter og layout etter behov.

Rangeringer:

Se på rangeringer og anmeldelser fra andre brukere. Temaer med høye rangeringer er ofte mer pålitelige og leverer som forventet.

Brukeranmeldelser:

Les anmeldelser for å få innsikt i andre brukeres erfaringer. Dette kan hjelpe deg med å unngå temaer med skjulte feil eller ytelsesproblemer.

Når du tar de ovennevnte kriteriene i betraktning, vil du kunne velge et tema som passer best for småbedriftens behov og sikre en profesjonell og funksjonell nettside som gir et godt førsteinntrykk.

Anbefalte temaer med fordeler og ulemper

A bustling city street with small businesses showcasing modern storefronts and vibrant signage. Some themes may include sleek design and user-friendly interfaces, while others may have limited customization options

To populære temaer, Powder Theme og Blocksy, har unike egenskaper som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av nettstedet ditt.

Powder Theme

Fordeler:
Powder Theme har et moderne design og er SEO-optimalisert, noe som kan hjelpe nettstedet ditt med å rangere høyere på søkemotorer. Designet er lett å tilpasse, slik at du kan justere det til å passe din bedrifts merkevare.

Ulemper:
Et mulig minus med Powder Theme er at noen ferdiglagde mønster (s.k. patterns) kun er tilgjengelige i Premium-versjonen. Uten disse mønstrene er det mer opp til deg å lage og designe nettsiden selv.

Blocksy

Fordeler:
Blocksy er kjent for sin raske ytelse, noe som kan forbedre brukeropplevelsen på nettstedet ditt. Temaet har fleksible tilpasningsmuligheter og innebygde designalternativer, som gir deg frihet til å lage et unikt nettsted.

Ulemper:
Det kan ta litt tid å bli vant til alle funksjonene og tilpasningsmulighetene Blocksy tilbyr. Gratis-versjonen er også ganske begrenset, men gir deg kontroll over det mest grunnleggende.

Enten du velger det ene eller det andre, bør du vurdere hvordan deres spesifikke fordeler og ulemper kan påvirke nettstedet ditt og din virksomhet.

Akt deg for multipurpose-løsninger

A modern office setting with various small businesses using versatile WordPress themes in 2024

Multipurpose-løsninger er populære, noe du vil merke når du begynner å søke etter temaer og løsninger for WordPress.

De gir deg fleksibilitet og kan spare deg tid – men kun hvis noen av de ferdiglagde designene kan brukes rett ut av boksen. Skal du tilpasse noe, vil tiden fort rinne i vei da den store fleksibiliteten begynner å jobbe imot deg.

Elementor og Divi er to populære alternativer som både tilbyr tilpasning og funksjonalitet som kan gjøre det lettere å bygge imponerende nettsider.

Disse legger seg oppå WordPress egen editor, og selv om de gir deg fleksibilitet og muligheter å tilpasse en nettside uten å bruke kode, så kommer det med ulempen at det gjør nettsiden tregere. Og som nevnt, de kan bli tidstyver.

I motsetning til mange andre, så vil vi anbefale å heller investere mer tilpassede løsninger – enten det er få hjelp med nettsiden av oss eller et annet byrå, eller velge et tema som Blocksy eller Powder, som er utviklet mer i linjer med WordPress opprinnelige editor.

Hvordan implementere og tilpasse ditt tema

A small business owner customizing a WordPress theme for their website in 2024. Multiple theme options and settings being adjusted on a computer screen

1. Last ned og installer temaet

Start med å logge deg inn på din WordPress-administrator. Gå til Utseende > Temaer og klikk på Legg til nytt. Søk etter temaet du ønsker, eller last opp en zip-fil hvis du har en. Klikk deretter på Installer og deretter Aktiver.

Både Blocksy og Powder har gratisversjoner som er tilgjengelige i WordPress tema-bibliotek. Premium-versjonene må kjøpes separat og lastes opp til nettsiden.

2. Koding og tilpasning

De fleste populære temaene kommer med innebygde tilpasningsmuligheter. Hvis du er kjent med kode, kan du også bruke tilpassede CSS-stiler for mer avanserte endringer.

3. Bruk demoinnhold

Mange temaer tilbyr demoer som kan hjelpe deg med å få en bedre start. Installer demoinnholdet for å se hvordan nettstedet ditt kan se ut og tilpass det deretter. Dette kan gi deg inspirasjon og en bedre forståelse av temaets muligheter.

4. Anbefalte tilleggsprogrammer (plugins)

For å utvide funksjonaliteten til temaet ditt kan du bruke plugins som:

  • SEO Press: For å forbedre SEO
  • WooCommerce: For nettbutikk

5. Dokumentasjon og støtte

Bruk dokumentasjonen som følger med temaet. Den gir verdifull informasjon om hvordan du bruker og tilpasser det. Dokumentasjonen finner du ofte på temaets nettside eller i WordPress-adminområdet.

Når du har fulgt disse trinnene, vil du ha en nettside tilpasset dine behov. Ta deg tid til å utforske og eksperimentere med de forskjellige tilpasningsmulighetene temaet tilbyr.

Oppsummering

A bustling city street with modern storefronts and vibrant signage. A mix of small businesses, from cafes to boutiques, line the sidewalk. The atmosphere is lively and inviting, with people strolling and chatting

Når du velger et WordPress-tema for småbedriften din, kan det gjøre en stor forskjell for nettilstedeværelsen din. To populære valg i 2024 er Powder Theme og Blocksy.

Powder Theme er kjent for sin rene design og lett tilpasning. Dette gjør det perfekt for bedrifter som ønsker en stilren nettside uten mye teknisk oppsett.

Blocksy tilbyr en rask lastetid og mange tilpasningsmuligheter. Dette gjør at bedriften din kan skape en unik nettside som skiller seg ut.

Nøkkelordfunksjoner

  • Tilpasning: Begge temaene gir deg mulighet til å tilpasse designet etter dine behov.
  • Kundeservice: Begge temaene har sterke kundeserviceteam som hjelper deg ved problemer.

Vurder nøkkelord i temaet for å forbedre SEO og tiltrekke flere besøkende. Dette kan hjelpe deg å rangere høyere i søkemotorresultatene.

Hvis du vurderer affiliate markedsføring på bloggen din, er begge temaene optimalisert for dette. Du kan enkelt integrere affiliate lenker og bannere.

Å velge riktig tema handler om å finne noe som oppfyller alle dine behov, fra design til funksjonalitet. Prøv Powder Theme eller Blocksy i dag for å se hvordan de kan forbedre din bedrifts nettside. Dette vil gi deg et profesjonelt utseende som tiltrekker og engasjerer besøkende.