ConvertKit vs Mailchimp – hva burde du velge?

Av

Å velge riktig e-postmarkedsføringsverktøy kan ha stor påvirkning på suksessen til markedsføringskampanjen din. Skal du gå for Mailchimp, som er vennlig for små til mellomstore bedrifter med sine brukervennlige maler og detaljerte rapporter, eller er ConvertKit det bedre valget med sin automatiseringsfleksibilitet?

Det er en viktig beslutning, fordi du vil ha et verktøy som passer best for dine spesielle behov.

Email markedsføring er kraftfull, og det rette verktøyet gjør det enda enklere å koble til med dine abonnenter.

Med Mailchimp, kan du starte gratis for opptil 500 abonnenter, perfekt for deg som er i startgropen. ConvertKit, på den annen side, har et fokuspunkt på skapere og små e-handelsbedrifter med sitt mer fleksible automatiseringssystem.

Det kan være litt av en jungel med alternativer der ute, men frykt ikke.

Vi tar en nøye titt på funksjoner, priser, brukervennlighet og alt det andre som kan hjelpe deg med å bestemme om Mailchimp eller ConvertKit er den beste følgesvennen på din markedsføringsreise.

Husk at det ikke finnes et universelt «best» valg – det som fungerer for noen, er kanskje ikke det beste for deg.

Grunnleggende forskjeller

For å få mest mulig ut av dine e-postmarkedsføringsstrategier, er det viktig å forstå de fundamentale forskjellene mellom Mailchimp og ConvertKit.

Begge er populære e-postmarkedsføringsplattformer, men de server ulike behov og målgrupper som kan påvirke ditt valg avhengig av dine spesifikke behov.

E-postmarkedsføringsplattform

Mailchimp er kjent for sitt brede spekter av sjablonger og den intuitive dra-og-slipp funksjonaliteten som hjelper deg å lage engasjerende e-postkampanjer raskt og enkelt.

Det er et godt alternativ for småbedrifter som trenger en komplett løsning for å administrere kampanjer, abonnenter og ytelsesrapporter.

På den annen side, ConvertKit er designet med tanke på skapere, tilbyr mer avanserte automatiseringsfunksjoner som lar deg sende e-poster basert på abonnentenes atferd.

Dette kan være ideelt hvis du ser etter mer personlig tilpasning og effektiv segmentering for å gå dypere for å forstå og engasjere din målgruppe.

Funksjonaliteten her er ganske lik hos begge disse leverandørene. Derimot er det ifølge vår erfaring lettere å håndtere alle disse aspektene i ConvertKit.

Målgruppe og bruk

Mailchimp tiltrekker seg et bredt spekter av brukere, fra enkeltmannsforetak til mellomstore bedrifter, og deres plattform er designet for å være tilgjengelig for alle, uansett erfaring med e-postmarkedsføring.

Med en generøs gratisplan og skalerbare betalte alternativer, er Mailchimp en populær løsning mange tyr til for å komme i gang.

ConvertKit er ideell for content-skapere, konsulenter, og kursholdere som trenger spesialiserte verktøy for å utvikle en direkte forbindelse med sitt publikum.

Men også andre typer av virksomheter får stor verdi av ConvertKit. Verktøyene du har tilgjengelige kan appellere til de fleste små- og middelstore bedrifter.

Med fokus på automatiseringer og målstyring, gir ConvertKit deg verktøyene du trenger for å bygge og vedlikeholde et engasjert community rundt din merkevare.

Design og tilpasning

Når du velger en e-postmarkedsføringsplattform, spiller design og tilpasningen en stor rolle for hvordan merkevaren din oppfattes av mottakerne. Med riktige verktøy kan du enkelt tilpasse og skape innhold som engasjerer.

E-postmaler

Mailchimp er kjent for sitt brede utvalg av e-postmaler som lar deg raskt komme i gang med kampanjer. Disse malene er også tilpassbare, slik at du kan legge til ditt eget preg med merkevarens farger og logo.

På den annen side tilbyr ConvertKit enklere maler, som er optimalisert for konverteringer og kan personliggjøres for å matche din stil.

ConvertKit har virkelig steppet opp med nye e-postmaler de siste årene. Fra å kun tilby veldig enkle maler som etterligner vanlige e-poster, har de nå opprettet et voksende bibliotek med maler for alle typer e-poster og nyhetsbrev.

Mailchimp har et fortrinn her, da de har mange maler. Men ConvertKit har tatt opp kampen, og hvem som er vinner er egentlig opp til en hver.

Landingssider

Med Mailchimp kan du utforme landingssider som er konsistente med e-postkampanjene dine, takket være integrerte designverktøy.

ConvertKit’s styrke ligger i dens fokus på innholdsorienterte landingssider, som fungerer godt for å samle inn e-postadresser og vokse kontaktslisten din.

Vinneren her mener vi er ConvertKit, som gjør det intuitivt å opprette landingssider for registrering til e-postlister.

Redigeringsverktøy

Begge plattformene tilbyr dra-og-slipp redigeringsverktøy, som gir deg friheten til å organisere elementer uten å trenge teknisk kunnskap.

Med ConvertKit kan du enkelt legge til elementer og CTA-knapper direkte i e-postene dine.

Mailchimp imponerer også med intuitiv tilpasning, og muligheten til å se endringer i sanntid gjør designprosessen sømløs.

Mailchimp ville vært vinneren her tidligere. Men i dag er ConvertKit vel så gode som Mailchimp på denne fronten.

Automatisering og segmentering

EN illustrasjon av en type pyramid og labyrint med ganger i ulike farger for å illustrere strukturen av ulike innhold på en nettside.

Når du jobber med e-postmarkedsføring, er automatisering og segmentering nøkkelkomponentene som bestemmer suksessen til kampanjene dine. Disse funksjonene lar deg sende målrettede meldinger til spesifikke grupper basert på deres oppførsel og interesser.

E-postkampanjer

Automatisering gir deg muligheten til å sette opp e-postkampanjer som kjører av seg selv basert på definerte utløsere og vilkår.

For eksempel: Når noen abonnerer på listen din, kan du ha en velkomstserie satt opp for å engasjere dem umiddelbart.

Med ConvertKit kan du bruke tags og segmenter for å finjustere hvem som mottar bestemte kampanjer, slik at innholdet er skreddersydd deres interesser. Dette kan føre til høyere åpningsrater og mer engasjement.

Dette er også mulig i Mailchimp. Men det er mer intuitivt og lettere å opprette kampanjer og knytte de opp mot riktige tags eller registreringsskjemaer i ConvertKit.

Automatiseringsverktøy

Automatiseringsverktøy tar hånd om gjentakende oppgaver og gjør livet enklere ved å spare deg for tid og krefter.

ConvertKit skiller seg ut ved å tilby en mer strømlinjeformet automatiseringsflyt, der du kan bygge komplekse triggere og handlingssekvenser for å skape personlige veier basert på abonnentenes aktiviteter.

Hvis noen for eksempel klikker på en bestemt lenke i et nyhetsbrev, kan ConvertKit automatisk tagge dem for ytterligere segmentering.

Dette nivået av detaljer i automatisering gjør at du kan nå ut mer presist til din målgruppe.

Prising og planalternativer

Når du velger en e-postmarkedsføringsplattform, er det essensielt å forstå de forskjellige planene som tilbys sammen med deres prising. Enten du nettopp starter ut, eller du trenger avanserte funksjoner, har både ConvertKit og Mailchimp alternativer som kan passe dine behov og budsjett.

Gratis plan

Mailchimp og ConvertKit tilbyr gratis versjoner som gir tilgang til grunnleggende funksjoner uten kostnad.

Mailchimp gratisplan inkluderer støtte for opp til 500 abonnenter og noe begrenset funksjonalitet, mens ConvertKit tillater opp til 1000 e-postabonnenter, også med noe begrenset funksjonalitet.

Gratis-planene er fine hvis du vil komme i gang med et nyhetsbrev eller lingenden. Vil du derimot gå direkte til automatiserte e-postkampanjer må du gå opp til betalplanene for begge disse verktøyene.

Betalte planer

De betalte planene er litt mer nyanserte.

ConvertKit deler sine planer i «Creator» og «Creator Pro», hvor prisen øker basert på antall abonnenter.

På den andre siden tilbyr Mailchimp en rekke planer inkludert «Essentials», «Standard» og «Premium».

Mailchimps «Standard» plan er ansett som et populært valg for små og mellomstore bedrifter, mens «Premium» gir avanserte analyseverktøy for større virksomheter.

ConvertKit’s «Creator Pro» gir tilgang til ekstra funksjoner for å maksimere dine e-postmarkedsføringsstrategier.

Begge plattformer får anses å være rimelige løsninger for e-postmarkedsføring, med priser tilpasset til de forskjellige nivåene av funksjonalitet og antallet abonnenter.

Integrasjoner og støtte

Når du navigerer i verdenen av e-postmarkedsføring, er det essensielt med solide integrasjoner og pålitelig støtte. Dette sikrer at dine markedsføringsverktøy arbeider smidig sammen og at du har hjelpen du trenger når du trenger den.

Ekstra verktøy

ConvertKit og Mailchimp tilbyr et bredt spekter av integreringer med andre plattformer.

Med ConvertKit kan du enkelt koble til e-handelssystemer som Shopify og WooCommerce. Dette gjør det mulig å skape målrettede e-postkampanjer basert på kjøpsatferd.

Mailchimp går også godt sammen med et bredt utvalg av tjenester og tilbyr alt fra CRM-integrasjon til analyseredskaper.

Kundestøtte

Hvis du støter på utfordringer, trenger du en støttekanal du kan stole på.

ConvertKit skiller seg ut med sin kundestøtte ved å tilby personlig e-post og live chat support. De har også en omfattende kunnskapsbase tilgjengelig.

Mailchimp tilbyr også robust støtte gjennom sine hjelpeartikler og e-poststøtte. Men de kan være mer begrensende når det gjelder umiddelbar live-kommunikasjon.

Analyse og rapportering

Når du sender e-postkampanjer, er det viktig at du har tilgang til grundige analyseverktøy som hjelper deg å forstå resultatene dine.

Oppfølging av kampanje

Både ConvertKit og Mailchimp tilbyr ulike funksjoner for dette, som lar deg spore suksessen til dine e-poster og bruke den informasjonen til å forbedre fremtidige kampanjer.

Med ConvertKit får du detaljert innsyn i hvordan dine e-postkampanjer presterer.

Du kan se åpningsraten, klikkfrekvensen, og hvor mange som har meldt seg av. Disse dataene er viktige for å forstå engasjementet ditt publikum har med e-postene dine.

Mailchimp går enda ett skritt videre ved å tilby avansert analyse og rapportering.

Dette inkluderer klikk per plassering og ytelsen til kampanjen din over forskjellige tider på dagen.

Målrettet markedsføring

Når det gjelder målrettet markedsføring, lar Mailchimp deg utføre A/B-testing for å finne den mest effektive versjonen av din e-post.

Dette kan inkludere alt fra emnelinjen til tidspunktet for sending. ConvertKit tilbyr også A/B-testing, men fokuserer mer på automatisering og segmentering av lister for å nå de mest relevante mottakerne.

Det hjelper deg med å sende mer målrettede e-poster, noe som potensielt kan øke dine deliverability rates.

Ved å bruke disse verktøyene kan du sørge for at e-postene dine når fram og resonnerer med mottakerne på en mest mulig effektiv måte.

Oppsummering

Nå har du fått en god innføring i forskjellene mellom Mailchimp og ConvertKit.

Hvilket som passer deg avhenger litt av situasjonenee. Men vår erfaring og opplevelse av begge disse verktøyene er at ConvertKit er enklere å komme i gang med. De tilbyr så og si alt du kan trenge i din e-postmarkedsføring, og de gir deg det i en UI som er enkel å forstå.

Hva vi liker med ConvertKit, og savner i Mailchimp, er Workflows – hvor du kan lage et visuelt kart over hvilke e-poster og e-postkampanjer som sendes til hvilke abonnenter, basert på deres agerende.

Denne visualisering gjør det enkelt å sette opp ganske avanserte kampanjer, og dermed unngå hodepinen i å sette opp en slik ting.

Vi anbefaler nesten alltid ConvertKit, så fremt du ikke har behov for veldig avansert analyse, eller spesifikke integrasjoner som ikke tilbyr integrasjon mot ConvertKit.